Back to news

Hempel Yacht op de Metstrade 2017 - expositiecijfers

27.11.2017

HEMPEL Yacht presenteerde zich op de Metstrade 2017 van 13 tot 15 november. Wij presenteerden ons hoogwaardige assortiment aangroeiwerende producten voor, evenals de nieuwe ontwikkelingen in het Silic One-systeem voor komend seizoen, zowel voor het PRO- als voor het DHZ-segment.

De jaarlijkse METSTRADE heeft wederom zijn reputatie versterkt als de belangrijkste internationale bijeenkomst binnen de pleziervaart.

Het B2B-event in de RAI in Amsterdam heette 116 verschillende nationaliteiten welkom, waarvan 10.500 bezoekers van buiten Nederland, 6% meer dan in 2016. Er werd een recordaantal bezoekers van het driedaagse evenement geregistreerd met 16.307 personen (een stijging van 5% ten opzichte van 2016) en een totaal van 24.856 bezoekers (ook een verhoging van 5%).

Van alle nieuwe bezoekers kwam 68% van buiten Nederland. De top 5 van de bezoekende landen (na NL) bestond uit Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ook het bezoek uit Griekenland, Kroatië, Finland, de Verenigde Staten en Ierland groeide sterk. Alle bezoekers werden op de beursvloer verwelkomd door 1552 exposanten (5% meer dan vorig jaar). Hun stands werden bezet door ongeveer 6594 professionals uit de bedrijfstak.

Hempel Yacht presenteerde bezoekers van de Mets Trade Boat Show 2017 het nieuwe verpakkingsdesign met de buitengewone lancering van het voorseizoen.

Hempel maakte tijdens de tentoonstelling bekend dat het de serie jachtcoatings bijwerkt om te voldoen aan de Biociden Product Richtlijn, die in 2018 van kracht wordt.

Hempel zal ook de nieuw ontworpen verpakking lanceren waarop klanten nog beter de producttoepassing en -voordelen kunnen herkennen. De nieuwe productserie zal – in het nieuwe ontwerp – verkrijgbaar zijn voor het seizoen 2018.

Om te voldoen aan de Biociden Product Richtlijn (BPR) moeten alle belangrijke biociden in aangroeiwerende yachtlakken in de Europese Unie (EU) vóór 1 januari 2018 op risico beoordeeld, geregistreerd en ingediend zijn voor goedkeuring. De nieuwe regulering betreft alle lakproducenten, distributeurs, winkels, verwerkers en bootbezitters in de EU.

Hempel actualiseert het productscala om te voldoen aan BPR-eisen. Ze worden vanaf begin 2018 opgenomen in de serie aangroeiwerende producten van Hempel.

"BPR is voor ons een uitgelezen kans onze formules te verbeteren, zodat ze blijven voldoen aan de stijgende eisen van eigenaars van zeiljachten en schilders van yachtlak in de EU," zegt Thomas Olsen, Marketing & Business Manager voor het Hempel jachtsegment. "Hempel is internationaal toonaangevend in de ontwikkeling en productie van coatings voor jachten. We hebben de afgelopen vijf jaar hard gewerkt aan deze wettelijke vereisten. Sommige producten worden helemaal nieuw, maar houden dezelfde, beproefde kwaliteit."

2018 wordt een overgangsjaar in de jacht en pleziervaart, met zowel oude als nieuwe aangroeiwerende producten op de markt. Om de overgang zo eenvoudig mogelijk te houden, zullen de nieuwe producten van Hempel dezelfde namen en prestaties hebben als de versies die ze vervangen. Hempel werkt daarnaast nauw samen met distributeurs en partners om te zorgen dat zij hun afnemers het best mogelijke advies kunnen geven bij de productkeuze.

"Onze boodschap is heel eenvoudig: er ontstaan geen grote verschillen voor eigenaars van boten of schilders. De productnamen en de vertrouwde kwaliteit van Hempel blijven gehandhaafd," zegt Thomas Olsen. "Hempel heeft altijd volgens voorschrift gewerkt en zal dit ook blijven doen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze producten en oplossingen."

Voor een sfeerimpressie van de Hempel-stand op de Mets Boat Show kunt u hier een kijkje nemen op het YouTube videokanaal van Hempel Yacht.